ARONIJA NA DANIMA ŠLJIVA U SIRAČU


„Dani šljiva i rakija u Siraču“ dvodnevna je jedinstvena manifestacija koja svake godine mirisom svih mogućih domaćih proizvoda od šljiva privlači sve veći broj posjetitelja u svoje ‘seosko dvorište’.

Ovogodišnji dvanaesti po redu “Dani šljiva i rakija u Siraču” zadržali su svoju jedinstvenost, objedinivši pjesmu, ples, gastronomiju i običaje siračkog kraja i okolice s gospodarstvom i poduzetništvom.

Osim raznih rakija, likera, slastica i delicija od šljiva, na manifestaciji će se predstaviti OPG-ovi s područja Turističke zajednice Daruvar-Papuk, a ovdje ćete pronaći i naš štand sa proizvodima od aronije iz eko uzgoja i moći ćete degustirati bobice aronije, matični sok, liker, džem kao i razne delicije od takozvane kraljice voća.

Osim “ića i pića”, Dani šljiva će biti ispunjeni likovnim i kiparskom izložbama, nastupom mažoretkinja, limene glazbe, šljivarskim igrama, nastupom folklornih skupina, tamburaških sastava i koncertom Jasmina Stavrosa u večernjim satima.

Manifestacija će se se ove godine održavati u Parku Osnovne škole Sirač 30. i 31.08. 2019., s time da ćete naš štand moći posjetiti drugi dan, u subotu od 10 sati.

Više informacija i program svih događanja možete nači na web stranicama TZ Daruvar-Papuk i Općine Sirač.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju!